bbo project Linawijs

Een radicale andere weg

Stichting Linawijs realiseert een ontwikkelplek waar een geïntegreerd aanbod van onderwijs en zorg aangeboden wordt aan kinderen met complexe internaliserende problematiek.

Linawijs wil pedagogisch en didactisch een radicale andere weg inslaan. De eerste Linawijs wordt in Culemborg gerealiseerd. 

Jorn Mols heeft het gebouw ontworpen wat het nieuwe leerconcept van Linawijs uitdraagt. Het wordt een prikkel arm rond gebouw, wat bestaat uit drie cirkels met daarin voor ieder kind een ‘bubbel’, een eigen ruimte. Om tot leren te kunnen komen hebben deze kinderen namelijk minder invloed van buitenaf nodig, sterker nog dit werkt het tegen.

Linawijs impressie Interieur

In iedere cirkel van het gebouw komen de bubbels uit op een ruimte waar op een natuurlijke wijze al wat interactie met elkaar kan zijn. Alle bubbels hebben aangrenzend aan de ruimte een kleine serre en vanuit daar uitzicht op een groene omgeving.

Linawijs Impressie gebouw

Er is een ontwerp gemaakt waarbij alle kinderen hun eigen plek hebben en waar er meerdere ruimtes geschikt zijn voor educatieve doeleinden. Het geheel zal van stro/leembouw gemaakt worden omdat dit een materiaal is dat prikkeldempend werkt en als zeer geschikt is bevonden voor de doelgroep van Linawijs.

Project specificaties

OpdrachtgeverStichting Linawijs
OntwerpJorn Mols | House of Concepts
Werkzaamhedenbegeleiding
tekenwerk
vergunning
Projectfasedefinitief ontwerp
financiering
Afmetingenca. 1400 m2 bruto vloer opp.
ca. 4250 m3 bruto inhoud
Realisatiemedio 2020 / 2021
SamenwerkingOffspring
Meerzijdig Vastgoed
B2CO
RKS Technisch Adviesbureau