vijf Tiny Houses

Een 'Tiny House' is een slim doordachte en volledige woning. In veel gevallen is het huis op een duurzame wijze gebouwd en bedoeld om het gehele jaar te wonen. De woning hebben niet meer dan een woonoppervlakte van 50 m2. Er zijn er die (zelf) gebouwd worden op wielen, maar steeds meer komen er Tiny Houses voor een permanente bestemming. 

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om in een Tiny House te gaan wonen, doordat ze daarmee hun ecologische voetafdruk en de maandelijkse kosten verlagen. Maar ook wil men genoegen nemen met minder spullen en het wonen in een, al dan niet,  zelfontworpen huisje.

Zo hebben wij in volledige samenwerking met de eigenaar midden in het centrum van Enschede boven een bruidsmode zaak deze Tiny Houses gerealiseerd. De studio’s zijn met behulp van SIP (Structural Insulated Panel) panelen modulair gebouwd. Hiervoor is een nauwe samenwerking noodzakelijk geweest, om de woningen op een juiste wijze te engineeren. De woningen zijn in een fabriek prefabriceert. Op locatie paste de onderdelen naadloos. Na de nodige voorbereidingen stonden deze studio’s binnen enkele dagen.

tweede woonlaag

Project specificaties

Opps!! You didn't enter any table data or CSV file
Opdrachtgeverparticulier
OntwerpHein Jan Geerdink - Bauing
Werkzaamhedentekenwerk
vergunning
Projectfaseopgeleverd
Aantal woningen5 stuks
Oppervlakte woning50 m2
Realisatie2019
SamenwerkingHein Jan Geerdink - Bauing